Hoppa till sidans innehåll

VM-Silver och Nordiskt rekord till Cattis!!

29 MAR 2019 23:18
Catrine Eriksson var sist ut av klubbens tävlande i Veteran-IVM i Torun. Med stödet från den stora svenska truppen på plats i Polen visade Cattis att hon är bäst när det gäller! Hon slutade 2:a i femkampen för K45.
  • Uppdaterad: 07 APR 2019 10:48

Silvret i sig är en fantastisk prestation men dessutom lyckades hon slå sitt egna svenska rekord i femkampen. Cattis nådde till slut över 4000 poäng för första gången då hon under fem grenar samlade ihop 4052 poäng vilket också är ett nytt nordiskt rekord! Dessutom blev det ett nytt svenskt rekord i K45 höjd med fina 1.57m. I övrigt kryddades serien med ett personligt rekord till i längdhoppet med 4.82m. De andra grenarna genomförde också Cattis på yttersta toppnivå!

Motsvarande femkamp på herrsidan genomförde Joacim Kämpe i M40 där han slutade på en tolfte plats. Han kan numera skryta med sitt nya personliga rekord i längdhoppet på 5.63m.

Dariusz Kaminiski tävlade i Kula och Diskus där han slutade 10:a på 13.36 i kulan respektive 9:a på 38.54 i diskusen. För Dariusz är hans veteranvikter lite lättare än de han vanligtvis kastar med vilket såklart medför ändringar i tekniken.

Samtliga tävlande från LGIF gjorde ett bra jobb och vi önskar er lycka till i kommande tävlingar!

Skribent: Anton Östebo
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun