Hoppa till sidans innehåll

Världsstjärnor i årets upplaga

31 MAJ 2016 15:46
För tio år sedan arrangerades Lundahoppet den 22 juni på centrala idrottsplatsen i Lund. Erika Kinsey, Emma Green, Ebba Jungmark, Linus Thörnblad och Stefan Holm fanns bland annat på plats för att, framför en inramad höjdhoppsbana med uppbyggda läktare och över 1800 i publiken, göra upp om vem som kunde hoppa högst under denna sommarkväll. Den entusiastiska publiken fick då se Linus vinna över Stefan när han hoppade, nytt banrekord, 2.30 samtidigt som Emma vann damtävlingen, även det på nytt banrekord, 1.92!

Vi tyckte att det var så kul så nu när en härlig mästerskapssommar väntar (både friidrotts-EM och OS) kunde vi inte låta bli att bjuda in till ett 10-årsjubileum av galan!

  • Skapad: 31 MAJ 2016 15:46

 2016-års upplaga kommer att bjuda på höjdhopp i absolut världsklass!
 Erika Kinsey, Emma Green och Ebba Jungmark finns alla med på startlistan! Tre internationella toppnamn inom kvinnligt höjdhopp de senaste  åren, alla med fokus på OS i Rio. Lundahoppet blir säsongspremiär för Emma och Ebba och säsongens första värdemätaren för Erika. Lundahoppet blir även Emmas första tävling i Sverige på två år! I det kvinnliga startfältet vill vi även lyfta fram hemmahoppet Ellen Björklund, flerfaldig SM-medaljör.

I herrklassen har vi också samlat flera OS-satsande hoppare genom bland annat guldmedaljören från JEM 2015, Jonas Kløjgård (DEN), hans landsman tillika den danske rekordhållaren Janick Klausen  samt flera högtflygande britter. Vi kryddar detta med den absoluta sverigeeliten där vi även finner Fredrik Löfgren, hemmahoppare och svensk mästare 2015.

Välkommen till Lundahoppet 

Den 4 juni vill vi hjälpa våra svenska stjärnor till OS och RIO  de Janeiro. Med uppbyggda läktare, taggande musik och ett stort publikstöd kommer detta bli en riktig fest med många höga hopp! Så kom till Lunds centrala idrottsplats den 4 juni för att hjälpa våra stjärnor!

Besök lundahoppet.se för mer information. Du kan även skicka ett mail till This is a mailto link

Varmt välkomna!

Skribent: Lundahoppet
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun