Med utmärkta tiden 7.64 raderade LGIF-löparen ut Philip Nossmys sex år gamla svenska juniorrekord på 60 meter häck. Hrelja sprang först på 7,68 i försöket under JSM i Göteborg och putsade sedan sitt nyslagna rekord med fyra hundradelar i finalen (P19), som han förstås vann.

Enligt friidrottförbundets hemsida är det endast amerikanen Trey Cunningham som har öveträffat Hreljas tid på distansen under denna vinter.

Nytt Svenskt juniorrekord två gånger om. Två medaljér, ett gul och ett silver. Max herelja hade en bra SM-helg.

- Jag är i toppform. Det är den enförklaringentill att det gått bra, säger han.

Det tidigare svenska juniorrekordet på 60 meter häck hölls av Philip Nossmy och fyllde 16 år samma dag som Max Hrelja slog det två gånger. Först sänkte han n 7,74 till 7,68öket till finalen gick det ännu snabbare 7,64

- Jag fick nästan en chock när jag såg tiden. Jag trodde absolut inte att det skulle gå så fort, det kändes väldigt avslappnat och därför trodde jag att det skulle vara långsammare.

- Men riktigt kul att slå rekord. Mitt tidigare pers var hundradelen över det gamla rekordet,7,75 och därför har jag vetat att jag haft tiderna i kroppen. Kul att få ut det på ett mästerskap.

Tiden gav förstås gu i JSMi Göteborg. Och av bara farten anmälde han sig till 60 meter slätt på söndagen och blev tvåa.

- Det var mest som en rolig grej och jag kapade mitt personliga rekord med en tiondel.

Jenny Lestander , LGIF tog silver i F19 tresteg och brons i längdhopp.