Hoppa till sidans innehåll

SM-tävlingar och Folksam GP

31 AUG 2020 23:29
Utomhussäsongen börjar gå mot sitt slut och nu är i princip varje helg ett mästerskap i någon form. Den gångna helgen har det varit JSM i hopp, USM i löpgrenar men även Folksam GP i Göteborg.
  • Skapad: 31 AUG 2020 23:29

I Kristinehamn var det JSM hopp där LGIF hade 2 aktiva på plats. Det var William Nestor som trots en liten strulig väg över de olika höjderna på vägen dit ändå lyckades hoppa 4.30m i stavhoppet vilket inte bara är ett nytt personligt rekord utan också en förbättring av det klubbrekord som han redan har. Tyvärr räckte det dock inte till medalj då William slutade på en 4:e plats i P17-klassen. Även Sara Lundqvist tävlade och hoppade längdhopp i F17 där hon inte riktigt fick det att stämma. Hennes 4.86m räckte till en 13:e plats i tävlingen.

Lite närmare tävlade även ett antal LGIF:are i Norrköping på USM i löpgrenarna. Motsvarigheten till det som ordnades på Campus Valla för de något äldre förra helgen. Jonathan Appel sprang både 200m och 400m i P16 och speciellt under lördagen var förutsättningarna extrema med stora regnmängder. Jonathan missade final med ett par hundradelar och sprang på 24.34. På 400m slutade han 10:a efter att ha sprungit på 53.74.

Olle Staaf sprang i samma klass 2000m hinder och gjorde sitt blott andra lopp på sträckan och det första med konkurrens. Han sprang i mål som 4:a efter att ha krossat sitt tidigare personbästa och gick för första gången under 7 minuter med 6:57.80. En tid som bekräftar att han har gått framåt ordentligt sedan förra året då han var 11:a på 1500m hinder.

En som gjorde debut på SM var Max Holmberg som redan i försöken slog till med ett nytt personligt rekord på 80m där han sprang på 9.54 i vindstilla. Det tog honom till final där ytterligare ett stabilt lopp på 9.57 placerade honom som 7a. Tiderna lovar mer för Max som nyligen har börjat tävla och träna på allvar och alltså redan tillhör de allra bästa i Sverige!

Olivia Sipos var också en som tvingades tävla i ett piskande regn och motvind då hon sprang 80m häck i F15. Tiden blev 12.68 som endast är tiondelen bakom hennes personliga rekord. Det räckte till en fin 11:e plats för Olivia som på förhand hade 14:e tid på årsbästalistan. 

 

Även i Göteborg tävlades det men då för seniorer i Folksam GP. Där tävlade landets elit på 1500m och Tim Yngesjö tog chansen att springa med i ett lopp med hare. Trots lite dålig pacing tog han sig ned en bra bit under sitt gamla personliga rekord och med 4:02.12 hägrar nu dröm-4 för Tim.

Skribent: Anton Östebo
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun