Hoppa till sidans innehåll

Oliver 4a på Mångkamps-SM!

01 AUG 2020 17:29
Efter en fin första dag fanns det möjligheter för Oliver att klättra i totalställningen under Mångkamps-SM i Ljungby där Oliver efter första dagen låg 5a i P17-klassen.
  • Uppdaterad: 01 AUG 2020 17:29

Den andra dagen består av 100m, Längd, Kula, Höjd och 1000m.

100m är precis som 300m igår en relativt jämn gren med många killar som gör liknande resultat och därmed blir inte poängdifferensen speciellt stor i just den grenen. Oliver hade i sommar gjort 11.76 för en månad sedan och sprang idag på 11.81 i lätt motvind och ytterligare ett resultat i paritet med det personliga rekordet var ett faktum.

Längdhopp har inte Oliver hoppat speciellt mycket utomhus men med 6.24 inomhus i vintras var det ungefär ett sådant resultat man kunde vänta sig. Utan att få ett hopp med medvind hoppade Oliver både 6.20 och det nya personbästat 6.29 på sina 3 hopp. Ett bra resultat och ytterligare en gren där Oliver har chansen att tävla i på JSM senare i sommar.

De andra kastgrenarna hade varit lite trevande under helgen men nu fick Oliver i kulan på 12.52 som backades upp ytterligare med en stöt på 12.50. Ett bra resultat men med ett personligt rekord på över 13m från i vintras får detta ändå ses som helgens sämsta gren relativt tidigare personbästan. Även om det resulterade i ett utomhuspers.

Oliver har tidigare placerat sig bra på SM i just höjdhopp och på grund av en skada har Oliver inte kunnat hoppa speciellt mycket. För ett par veckor sedan hoppade han 1.80m och var uppe nära de höjder han hoppade innan skadan. Men i tävlingens 12e hopp gled han idag över 1.89m i det första försöket och därmed krossade han sitt gamla personliga rekord. Med det resultatet ligger han nu 5a i Sverige i sin åldersklass!

Efter 2 dagar och 9 grenar är de avslutande 1000m en gren där man både kan tjäna och förlora mycket poäng. Det är en gren där viljan avgör mycket och man måste orka pressa sig i de 3 minuter som loppet pågår. Oliver avslutade sin tiokamp retfullt nära 3 minuter med tiden 3:00.01 och därmed hade han sprungit sitt första tusenmeterslopp. 

När helgen således summerades slutade Oliver på en 4e plats! Med nya pers i 5 grenar fick Oliver 6.626 poäng och placerar sig därmed på en 4e plats även i Östergötland genom alla tider i P17-klassen. Ett stort grattis!

Skribent: Anton Östebo
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun