Hoppa till sidans innehåll

och i Norrköping

27 JUL 2020 21:35
Det var inte bara i Göteborg som envarvslöparna stod för bra insatser. I Norrköping anordnades det en tävling över 400m för både män och kvinnor där LGIF hade flera löpare som tog chansen att springa snabbt.
  • Uppdaterad: 27 JUL 2020 21:35

Snabbast av alla var Viktor Bergkvist som var i bra form efter perset på 200m i kraftig motvind för en dryg månad sedan. Nu var det dags för specialgrenen 400m där Viktor sprang i mål på 50.87, pers med 1 hundradel och det 3 år gamla rekordet var utraderat. Tiden placerar honom som nummer 7 i M22-klassen i Sverige och därmed är även JSM-kvalgränsen avklarad. Vi ser fram emot att se honom här i Linköping om en månad!

En annan som vi kommer få se på SM men i det här fallet USM är 16-åriga Jonathan Appel som sprang in som 3a ikväll på nästperset 53.11. Ytterligare ett bra lopp av Jonathan som för närvarande är 6a i sin åldersklass men då har han sprungit sekunden snabbare inomhus så bättre tider finns i kroppen när allt stämmer.

Mattias Nestor sprang på 58.98 och har förmodligen siktet inställt på VSM där han i år gått upp i M50-klassen där tiden placerar honom bland de främsta veteranerna.

12-åriga(!) Theodor Sjölander gjorde debut på sträckan och som yngst i startfältet gjorde han 68.59 och har nu en tid att sikta på i kommande tävlingar. Förhoppningsvis får vi se ytterligare starter på sträckan från Theodor så småningom.

Skribent: Anton Östebo
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun