Hoppa till sidans innehåll

Noel Rudberg över drömgränsen 7 meter i Finnkampen

11 SEP 2021 22:17
Som en del av förra helgens Finnkamp avgjordes också Ungdomsfinnkampen, där Noel Rudberg gjorde landslagsdebut.
  • Skapad: 11 SEP 2021 22:17

I tävlingarna hoppade Noel längd och slog personligt rekord. Dessutom var han för första gången över 7 meter med sina 7,01, vilket gjorde att han slutade tvåa i längdhoppet slagen av en finländare. Totalt sett vann det svenska pojklaget ungdomsfinnkampen, medan de svenska flickorna fick ge sig mot finländskorna.

- Det var nervöst de första hoppen, men efter mitt sjumetershopp i tredje omgången släppte det. De sista omgångarna njöt jag av publikstödet, kampen mot finländarna och av hoppningen. Jag hade några riktigt långa hopp i de sista omgångarna, men tyvärr med knappa övertramp, så det finns mer att plocka ut i längdhoppet, säger Noel.

Noels 7,01 är det näst längsta någon 17-åring hoppat i år och endast 2 cm bakom Melvin Lycke Holm. Noel, som är en duktig kastare, har i år utvecklats mycket i längdhopp och har under året ökat sitt personliga rekord med hela 82 cm. Blir det kanske en satsning på längdhopp framöver?

- Nej, det är mångkamp som gäller framöver för min del, men det är klart att det är kul att också kunna hävda sig i grenarna var för sig. Framöver behöver jag fokusera på häck, stav och höjd som jag känner att jag ligger efter i vad gäller tekniken, säger Noel.

Vid sidan av tiokampen är Noel också topp fem i Sverige i P17-klassen i längd, spjut, diskus och kula.

/Martin Rudberg

Skribent: Petra Olin
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun