Hoppa till sidans innehåll

LGIF-insatser värmde i kylan

16 MAJ 2016 14:32
FRIIDROTT Det blev ingen plats i SM-finalen, men väl en avslutning med ett segervrål.
  • Skapad: 16 MAJ 2016 14:32

Stafettsegern över 4x100 meter i den avslutande grenen fick LGIF:s friiidrottstjejer att lämna kvalet till lag-SM-finalen med ett leende på läpparna.

Det vara bara vinnarlaget i kvalet på Linköpings friidrottsarena som tog sig till SM-finalen i Norrköping i sommar, men den slutliga tredjeplatsen kändes ändå som en liten seger för det unga LGIF-laget.

De yttre förutsättningarna med regn och rusk lämnade mer att önska, men det var ändå många LGIF-insatser som värmde. Som Lisa Svenssons seger på 1500 meter där hon sprang i mål på tiden 4.56,00.

– Jag hade skadeproblem förra året, men nu känns det som att jag är på gång igen, sa Svensson som disponerade sitt 1500-meterslopp perfekt och nu ser fram emot att kunna hävda sig på JSM under säsongen.

Grenseger blev det även för Amanda Malmehed i kula (13,65 meter) och så vann alltså LGIF även den avslutande stafetten. I laget sprang då Rebecka Svedberg, Jenny Lestander, Therese Bjureby och Linnea Agefjäll. Ett samtränat lag som nu ställer in siktet på stafett-SM.

Norrköpingsklubben Tjalve hade greppet om finalplatsen, men växlade bort sig i stafetten och nu vann istället Mölndals AIK. Motala AIF drabbades av många återbud inför tävlingen, men lyckades undvika sistaplatsen och degraderingen till division 1. Anna Karlsson (diskus) och Linn Forsell (slägga) tog varsin väntad grenseger.

I herrtävlingen vann favoriten Örgryte IS före Tjalve.

Skribent: Peter Mildaeus
Epost: kansliet @lgif.se

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun