Hoppa till sidans innehåll

Kampen höll på från första gren till sista"

11 SEP 2017 14:09
friidrott Inför SM i mångkamp var det tveksamt om någon från LGIF skulle lyckas ta en pallplats. Men med hemmapubliken i ryggen tog Amanda Ivehammar hem bronsmedaljen. "Jag trodde inte jag skulle komma såhär långt", säger hon.
  • Skapad: 11 SEP 2017 14:09

Det var ett riktigt lyckat SM i mångkamp som Linköpingstjejen Amanda Ivehammar genomförde. Innan tävlingen började hade hon inga större förhoppningar. Men efter att ha slagit personligt rekord i den första grenen, hundra meter häck med tiden 15,39, fick hon en bra känsla.

– Efter häcken kände jag mest "wow, jag ligger etta". Men jag vann bara med en hundradel så det var samtidigt väldigt jämnt, säger Amanda Ivehammar.

Sedan gick det bra för henne igenom hela tävlingen. Hon klarade sitt tidigare personliga rekord på höjdhoppet, 1,57. Men hon lyckades inte utöka sitt rekord i säsongens sista utomhustävling. I kula, som är hennes svagaste gren, kom hon dock sist.

– Jag lyckades att kämpa mig igenom grenen och det gick ändå bra med tanke på förutsättningarna. Jag är inte så stark och är väldigt liten. Men jag förlorade inte så många poäng ändå.

Under resterande grenar låg hon några centimeter eller tiondelar från personligt rekord. Men under spjutkastningen lyckades hon trycka på mer än någonsin och utökade sitt personbästa med tre meter.

– Det känns riktigt bra att få med sig två personbästa från tävlingen. Det känns extra bra att få göra det på hemmaplan.

Det var dock väldigt jämnt mellan tjejerna i F16-klassen under hela tävlingen.

– Kampen höll på från första gren till sista. Det var väldigt kul, säger Ivehammar.

Egentligen är det medeldistans som är hennes huvudgren och under USM i Falun tog hon silver på 1500 meter hinder. Men efter detta mångkamps-SM har hon fått mersmak.

– Jag har bara tränat mångkamp i en månad så det här var väldigt överraskande. Jag tycker dock det är jättekul att få utmana sig själv i olika grenar, säger Ivehammar och fortsätter:

– Nu ska jag börja ladda upp inför terräng-SM i höst och sedan börjar en uppbyggnadssäsong. Målet inför nästa år är att ta medalj i löpgrenarna. Vi får se om det även blir lite mångkamp - jag har inte bestämt det än.

Skribent: Rebecca Candevi/ Corren
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun