Hoppa till sidans innehåll

JVM 2: Ännu ett pers för Max

23 JUL 2016 10:05
Det blev ännu ett personligt rekord för Linköpings Max Hrelja i semifinalen på 110 meter häck. Länge såg det dessutom ut som att hans 13.61, fem hundradelar snabbare än i förmiddags, skulle räcka till final.
  • Skapad: 23 JUL 2016 10:05


     Max sprang i det andra heatet. Det första hade en överlägsen segrare, Takumu Furuya från Japan, som vann på 13.41 medan tvåan, Matthew Treston från Storbritannien hade 13.70. Skulle Max springa på motsvarande tid som i försöken skulle det sannolikt räcka ganska långt, och det var precis vad som hände. Max hängde med bra från början.
     – Starten blev lite bättre än i förmiddags. Det var en bra acceleration också, men precis som i försöken kom jag bättre på slutet, säger Max som fick göra ett helt rent lopp utan att slå i någon häck.
     Det blev ett händelserikt försöksheat där två löpare föll, bland annat Damion Thomas från Jamaica som hade banan innanför Max.
     – Jag såg att han ramla, men jag tror inte att jag stördes av det. Det var nog bra att de ramla, för de har sprungit bra båda två.
     
     Nervös väntan
     
Efter det andra heatet hade Max bästa tiden av de som inte var direktkvalificerade. Sen blev det en nervös väntan. I det tredje heatet var det oroligt. Totalt blev det två tjuvstarter och innebanans Thabo Maganyele från Sydafrika blev diskad.
     Men när loppet väl kom iväg gick det snabbt, riktigt snabbt. De fem första i mål var snabbare än Max, som alltså fick se finalplatsen gå ur händerna.
     – Men jag är jättenöjd. Jag trodde inte att jag skulle komma så här långt och vara så här nära final. Och sen var det ju rejäla pers, så det är riktigt skönt.
     
     ”Motståndet gör mycket”
     
Max Hrelja prickade formen ordentligt, och han menar att mycket beror just på motståndet som ett mästerskap medför.
     – Det gör mycket med bättre motstånd, att ha någon som kan pressa dig.
     Och det var betydligt tuffare i Bydgoszcz än det var i Cali förra året.
     – Ja, det är på en annan nivå. De flesta är ju ett år äldre också, konstaterar han.
     Resultaten från semifinalerna på 110 meter häck.

Skribent: /Magnus Fridell
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun