Hoppa till sidans innehåll

Johnson sjua i terräng-EM

13 DEC 2015 21:02
FRIIDROTT Linköpingstjejen Carolina Johnson orkade hänga på i täten i terräng-EM, men inte tillräckligt länge för en medalj.
  • Skapad: 13 DEC 2015 21:02

 Man är väl aldrig riktigt nöjd när man inte vinner eller tar medalj, men samtidigt var konkurrensen väldigt tuff. Alla de bästa i Europa var ju här, sa Johnson efter sjundeplatsen i EM i terränglöpning där hon tävlade i klassen F19.

En svensk junior har aldrig varit bättre än just sjua i ett terräng-EM så placeringen var meriterande, även om Johnson själv hade hoppats på en bättre placering i franska Hyères.

– Jag siktade på medalj och var med i täten fram till två kilometer, men sedan fick jag släppa. På slutet kände jag mig ändå stark och borde börjat att spurta tidigare, sa Johnson som bara var en hundradel från sjätteplatsen efter 4,2 kilometers löpning.

Hur var banan?

– Den var bra, men de hade gjort flera backar av sand som var väldigt branta och de kändes i benen. Annars var förutsättningarna väldigt bra med 15 grader i luften.

Närmast väntar nu julfirande med familjen hemma i Linköping, och en del träning förstås, innan Johnson åker tillbaka till studier och träning i USA.

På seniorsidan slog David Nilsson till med en överraskande tiondeplats. Nilsson avverkade det drygt milslånga loppet på 30.25 minuter. Sammanlagt tre svenska herrar kom till start. Olle Walleräng slutade på 14:e plats, och Elmar Enholm blev 41:a.

Ali Kaya, Turkiet, vann på 29.20. Bakom honom var det dubbelt spanskt. Alemayehu Bezabeh tog silvret och Adel Mechaal knep bronsmedaljen.

I damklassen vann stjärnan Sifan Hassan. Nederländskan, som vunnit både EM-guld och VM-brons på 1 500 meter, sprang de åtta kilometerna på 25.47 och var åtta sekunder före tvåan Kate Avery, Storbritannien. Bronset gick till norskan Karoline Bjerkeil Grövdal.

Inga svenska damer deltog i loppet.

Skribent: Peter Mildaeus TT
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun