Hoppa till sidans innehåll

Johan, Stina och Sofia laddar för ISM

16 FEB 2020 16:23
I helgen är det dags för inomhussäsongens höjdpunkt i form Inomhus-SM i Växjö. LGIF har tre stycken representanter i form av Johan Claesson, Stina Gustafsson och Sofia Johansson.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2020 16:23

Säsongerna har sett olika ut för våra deltagare där Stina gjort ett par tävlingar i vinter där hon hela tiden sänkt sitt personliga rekord. Sofia och Johan däremot har haft lite skadebekymmer och har börjat sin säsong sent.

Johan Claesson chockade förra året när han tog sig till final på 400m där han slutade 4a med 48.77. Det var det senaste loppet han sprang inomhus men nu är han tillbaka och redo för att tävla på det som numera är hans hemmaplan då han bor och tränar i Växjö. På SM springer han 400m.

Stina Gustafsson är ny i föreningen och ska göra sitt första SM i LGIF-dressen. Hon öppnade upp säsongen med det nya personliga rekordet 7.96 på 60m i Växjö för en månad sedan. Två veckor senare slog hon det igen med 7.92 och sprang dessutom 200m på 26.40. På SM springer hon båda distanserna.

Sofia Johansson kommer till SM efter en kort säsong där hon i början varit skadad och inte kunnat tävla. Hon inledde säsongen för två veckor sedan i Göteborg där hon sprang 1500m på 4:38.95 och så sent som i torsdags var hon 3 sekunder snabbare med 4:35.8 hemma i campushallen och ligger med den tiden 8a på den svenska årsbästastatistiken. På SM springer hon 1500m.

Vi önskar alla tre ett stort lycka till i helgen!

Skribent: Anton Östebo
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun