Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Windestam DECA Text&Bild

JEM19 Silver för Carolina

19 JUL 2015 23:44
Silver för Carolina och tre svenskor topp-6
Segergesten säger ganska mycket om Carolinas känslor efter finalen. Efter en tuff säsong, där hennes första hinderlopp för året gjordes i går, kan hon nu njuta av sitt silver.
Foto: Deca Text & Bild
  • Skapad: 19 JUL 2015 23:44

Tjejernas final på 3000 m hinder innehöll 15 tjejer där alla hade årsbästa i intervallet 10:20-10:31. Inledningen blev väldigt långsam men efter ett fall av turkiskan Sümeyye Erol på upploppsbocken spreds klungan ut med finskan Alisa Vainio längst fram i motvinden.
     Moa Rothman var länge bästa svenska med Linköpings Carolina Johnson och Sävedalens Amélie Svensson en bit bakom.
     Längst fram utkristalliserade sig en trio som ledde med 30 meter med två varv kvar men då hade Carolina lämnat klungan bakom sig och tagit upp jakten. Hon fångade först in holländskan Bakker vid näst sista vattengraven och sedan finskan Vainio på sista graven 150 m från mål.
     Segertiden för överlägsna vinnaren Erol, som alltså föll i början på loppet, blev 10:19.15 och silvertiden för arolina 10:28.31. 
     Amélie låg femma in på upploppet och spurtade bra men ännu snabbare var Moa som knep femteplatsen med två tiondelar. Tre svenskor topp-6 alltså!
     – Det känns verkligen bra! Jag följde min plan och hade bra tålamod men borde kanske ha hängt med de tre som drog iväg. Men jag är riktigt glad att stå här med svenska flaggan som näst bästa junior i Europa! säger Carolina.
     Medaljen var Sveriges första kvinnliga i ett mästerskap på 3000 m hinder.
     Moa om sitt lopp:
     – Det var över förväntningarna! Det var segare idag än i försöken men spurten är jag nöjd med!
     Amélie om sitt lopp:
     – Taktiken var att ta det lite lugnare i början och sedan avancera. Men jag blev lite trött på slutet och Moa spurtade om mig, men det är okej eftersom hon är svensk, säger Amélie som bott i Tyskland större delen av sitt liv.
     /Jonas Hedman

Skribent: Monika Wahlström
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun