Bara tre hundradelar skiljde mellan femman, Max Hrelja, och vinnaren, Matteo Ngo, i UVM-finalen på 110 meter häck. Fasligt nära var det, men Hrejla är överväldigande nöjd ändå.

– Om någon skulle säga till mig innan mästerskapet att jag skulle sluta femma så hade jag aldrig trott det, säger Max Hrelja till Corren.

Den 17-åringe Linköpingssonen var i princip uträknad - ända från det första försöksheatet till finalen. I samtliga lopp fick han en startplats på ytterkanten, men kom att förvåna sitt motstånd med imponerande tider.

– Jag var lite av en underdog under mästerskapet då jag kom in som rankad 12a. Men jag gillade den känslan att inte ha någon press på mig, säger han.

I semifinalen sprang han nytt personbästa på 13,50 - 21 tiondelar bättre än det förra.

– Jag hade aldrig kunnat förväntat mig att jag skulle springa på 13,50 här just nu. Jag tänkte att om jag skulle gå vidare till semifinal och slå ett personligt rekord, då skulle jag vara nöjd. Därför känns 13,50 och femma totalt helt galet!

Men det kunde lika gärna ha blivit en förstaplats. Vinnaren Matteo Ngo från Frankrike sprang bara tre hundradelar snabbare än Hrelja i finalen.

Lägg därtill att svensken tappade tid på att ha slagit i en av häckarna rejält under det loppet.

– Jag kände att jag var på gång och om jag inte hade fått det där islaget så vet man aldrig hur det hade gått.

– Men överlag är jag helnöjd med tävlingen. Det här har bara gett en stor dos självförtroende och nya krafter. Nu ska jag bara träna på och försöka bli bättre och bättre samt satsa på att få vara med på flera mästerskap, säger Max Hrelja.