Hoppa till sidans innehåll

Herrlaget 2:a i division 1!

19 AUG 2018 23:35
Efter en lång dag i Lerum slutade LGIFs herrlag på en hedersam 2a plats i division 1 Götaland i den svenska friidrottscupen.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2018 11:31

Division 1 är nivån under Lag-SM och således hade LGIF en chans att nå den åtråvärda högsta divisionen när tävlingarna startade klockan 13 i Lerum. Trots en del sjukdomar och en del omkastningar i vissa grenar gjorde samtliga deltagare ett bra jobb. Men när dagen var slut skiljde det 6 poäng mellan LGIF och Kville från Göteborg trots att vi avslutade som sig bör med en vinst på 4x100m. En bra insats av göteborgslaget och vi önskar Kville lycka till i Lag-SM nästa år.

Dagen innehöll flera ljusglimtar men framförallt så lyckades Johan Claesson ta en dubbelseger på 400mh (första loppet över seniorernas häckar) och inte minst på den för honom ovanliga distansen 800m med den fina tiden 2:01.56. Även William Nestor, en av lagets yngsta deltagare och född 2003 slog till med en andraplats i stavhoppet med ett nytt pers på mäktiga 4.00m! Ett hopp som förstärker hans andraplats på sverigelistan (endast 3cm från ettan).

Dock ska alla deltagare ha ett stort grattis och bra jobbat. Nästa år blir det seger!

Skribent: Anton Östebo
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun