Hoppa till sidans innehåll

Carolina tog viktiga poäng

14 SEP 2015 07:06
FRIIDROTT Femteplats och personligt rekord med två sekunder. Inte undra på att Carolina Johnson var nöjd med sin debut i Finnkampen. skriver Corren
  • Skapad: 14 SEP 2015 07:06

Debut i seniorlandslaget, debut i Finnkampen och viktiga poäng till laget.

19-åringen från Linköping hade en häftig söndag på Stockholms Stadion.

– Det här var jättekul. Härlig stämning både i truppen och på arenan. Hela inramningen var helt underbar sa hon efter loppet.

Carolina hade sämst personbästa av de sex tävlande som skulle ställa upp i loppet, men när Finland tvingades stryka sin bästa löpare fanns det plötsligt chans till svensk övertag i grenen.

Vilket det också blev.

De svenska VM-löparna Klara Bodinson och Charlotta Fougberg drog snart ifrån de andra till en säker dubbelseger och där bakom lyckades Carolina slå den ena finskan och sätta nytt personligt rekord med runt två sekunder.

Men ändå ville hon lite mer.

– Man vill alltid springa fortare och ta fler poäng i landskampen och jag tycker att jag borde kunnat slå en finska till. Men jag hade inte riktigt snabbheten på slutet av loppet idag.

Men debuten har verkligen gett mersmak.

– Absolut. Nu vill man gärna tillbaka nästa år för att göra det här ännu bättre.

Redan på onsdag drar hon vidare till USA för att studera och för att träna.

– Nu börjar uppbyggnadsträningen inför nästa års bansäsong och det här var ett bra sätt att avsluta på. Bilderna från den här dagen blir bra att ha med sig under den träningsperiod som väntar. Jag kommer att köra många terränglopp för att få den uthållighet och styrka som behövs under nästa år.

Samtidigt med Finnkampen pågick också Ungdomsfinnkampen och där hade Linköping tre deltagare med och Motala AIF två.

Bäst av dem lyckades sprinterlöftet Max Hrelja, Linköping GIF, som faktiskt satte mästerskapsrekord på 110 meter häck när han vann överlägset på 13,92. Max var också med i det svenska stafettlaget som vann 4x100 meter.

Jenny Lestander hoppade 5,57 i länghoppet och blev på det fyra medan Amanda Malmehed slutade tvåa i kula på fina 14.90.

Motalatjejerna Maja Nilsson och Anna Karlsson bidrog också med poäng, åtta stycken, i tävlingen. Maja Nilsson var felfri upp till 1,73 i höjd och säkrade med det en dubbelseger i grenen. På nästa höjd, 1,76, tog det dock stopp.

Anna Karlsson slutade tvåa i sin debut efter att som längst nått 44.31 med sin diskus. Därmed fick hon se sig slagen av finskan Helena Leveelahti som satte nytt mästerskapsrekord med 46.76.

Skribent: Peter Calén Thomas Augustsson/MVT

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun