Hoppa till sidans innehåll

Amanda bäst i Big Shot

30 JUL 2015 08:59
Big Shot – kulstötning i Kungsträdgården!

Onsdagen den 29 juli är kultävlingen Big Shot tillbaka i Kungsträdgården! Världens främsta kvinnliga kulstötare tävlar i Diamond League. Amanda Malmehed deltog i F17 och var den enda med stötar över 14meter.
  • Skapad: 30 JUL 2015 08:59

Tisdagen gick i kulans tecken på Stockholm Bauhaus Athletics där Big Shot genomfördes i Kungsträdgården med allmänhetens stötning 12.00-14.00 följt ungdomstävling för 17-åringar och sedan seniorer.
     Regnet föll en stund i början av ungdomstävlingen som genomfördes varannan omgång killar och varannan tjejer. Men sedan klarnade det upp och ringen hann nästan bli torr.
     Färske UVM-trean Wictor Petersson kände sig inte helt pigg före tävlingen och i kombination med en blöt ring förväntades inga jätteresultat. Men han inledde med utmärkta 20.66 med 5 kg-kulan och fortsatte med ytterligare två stötar över 20 innan han fick på en härlig träff i femte på hela 21.51 – bara 6 cm från perset i UVM-finalen!
     – Jag är väldigt nöjd över att det kunde bli så långt! Jag kände mig seg och det är lite svårt i de första stötarna när det är blött men ringen är sträv och bra så det var inga problem att få fäste, säger Wictor som efter hemkomsten från UVM i Colombia också hunnit förbättra sitt diskuspers med två meter till 66.44 med vilket han toppar världsstatistiken i P17.
     F17-tävlingen vanns av Linköpings Amanda Malmehed på 14.15.

      Resultatlistan

Skribent: Monika Wahlström
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun