Hoppa till sidans innehåll

Oliver jagar pers i Ljungby

31 JUL 2020 19:47
Efter sparsamt tävlande hittills under utomhussäsongen befinner sig Oliver Nilsson i helgen i Ljungby där han representerar klubben i Mångkamps-SM. Han tävlar i P17-klassen där han i februari blev 4a på mångkampen inomhus.
  • Uppdaterad: 31 JUL 2020 19:47

Mångkampen tävlas som bekant i under 2 dagar. I Olivers fall är det idag fredag och imorgon lördag som gäller. Första dagens grenar är, i ordning, 110m häck, diskus, stavhopp, spjut och 300m. 

110m häck inleder dagen och för Oliver var det första gången han tävlade på sträckan. Hans personliga rekord från 60m häck i vintras skvallrade dock om möjligheten till en fin placering bland mångkamparna. Trots vindstilla sprang Oliver ifrån allt motstånd i sitt heat och vann överlägset heatet med en hel sekund och grenen med 5 tiondelar. Klockan stanade på fina 14.68 och är en tid som placerar honom som nummer 3 på årsbästalistan i Sverige i år och förhoppningsvis får vi se karriärens andra lopp om 3 veckor i Linköping på JSM.

Efter den fina inledningen skulle det kastas diskus. Personbästat ligger på 34m och ett resultat i närheten av det skulle innebära en bra fortsättning i mångkampen. Oliver lyckades efter en något svajig inledning i början av tävlingen kasta 33.41m i sista omgången och närma sig sitt nysatta personliga rekord.

Gren 3 är det mycket kluriga stavhoppet. Vindarna kan enkelt ställa till det för mångkamparna och med tuffa ingångshöjder för att spara energi kan det ibland straffa sig. Spara energi var precis vad Oliver gjorde då han tog 3.65, 3.75, 3.85 och 3.95 i första försöket innan 4.05 blev för högt. 3.95 är trots allt ett tangerat personligt rekord och ytterligare en väl genomförd gren av Oliver. 3 grenar in låg Oliver på en 5e plats i totalställningen.

När dagen blev till eftermiddag var det dags att kasta spjut. En gren där Oliver inför tävlingen låg på en 6e plats i Sverigestatistiken med knappa 50m. Här gäller det att få ett bra kast i något av de tre försök man har på sig och tendensen var samma som i diskusen. En trevande inledning följt av ett kast nära sitt pers. 48.02m gav honom idag en 3e plats i grenen.

Efter 4 grenar är det dags att springa 300m som är en gren i som sällan springs i P17-klassen. Det var därför Olivers första start på distansen men på 200m har han i år slagit ett nytt pers med en tid under 24 sekunder vilket indikerar en tid kring 38-39 sekunder. 300m är en av de jämnaste grenarna i mångkampen vilket visade sig genom att 2a till 9e plats återfanns inom 1,5 sekund. Oliver sprang in på 38.07 och en 8e plats men närheten till de andra löparna gjorde att poängtappet i totalen inte blev så stort.

När dagens nu summeras ligger Oliver efter 5 genomförda grenar på just en 5e plats. Avståndet till medaljerna är mindre än 100 poäng och Oliver blickar säkerligen uppåt inför den andra dagen. För att illustrera avståndet framåt kan man i resultatlistan se att det motsvarar ungefär 0,5 sekund på morgondagens första gren 100m.

Skribent: Anton Östebo
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun