Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Sjögren DECA Text&Bild

Carolina springer Nationals

19 NOV 2015 17:28
På grund av Carolinas fina form i USA blev hon i förra veckan också uttagen till att representera Sverige i terräng-EM i franska Toulon-Hyères på lucia.
  • Skapad: 19 NOV 2015 17:28

 

Carolina springer Nationals

NOV
18

På lördag kulminerar terrängsäsongen i USA när Nationals avgörs. Enda svenska i division 1 som den gångna helgen tog sig vidare till Nationals var Linköpings Carolina Johnson som springer för UCLA. I somras gjorde hon stor succé när hon i sin första tävling, junior-EM i Eskilstuna, kämpade till sig en silvermedalj på 3 000 meter hinder. Därefter blev det dock ett intensivt tävlande:
     En fjärdeplats på 3 000 meter hinder och ett silver på 5 000 meter i SM i Söderhamn, en tredjeplats på 3 000 meter i nordiska juniorlandskampen, en femteplats på 3 000 meter hinder i Folksam Grand Prix i Göteborg och en femteplats även i Finnkampens hinderlopp.
     Carolina sprang sitt första terränglopp för säsongen först i mitten av oktober då hon kom på en 21:a plats i Wisconsin. Därefter har det blivit ytterligare två lopp och nu i helgen kom hon elva på Regionals i Seattle vilket gjorde att hon kvalificerade sig till Nationals.
     På grund av hennes fina form i USA blev hon i förra veckan också uttagen till att representera Sverige i terräng-EM i franska Toulon-Hyères på lucia.
     Alla svenska terrängresultat i USA.

Magnus Fridell

Skribent: Magnus Fridell
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun