Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev från Svensk friidrott

11 NOV 2015 21:45
Svensk Friidrotts nyhetsbrev v. 46
  • Skapad: 11 NOV 2015 21:45

 
 

Friidrottsvänner,
Det har på många sätt varit en svart vecka för friidrotten i världen. Den internationella antidopingbyrån Wada kom i måndags med en rapport som skakade om friidrottsvärlden, ja kanske till och med hela idrottsvärlden, ordentligt. Jag skrev följande rader på friidrott.se efter avslöjandet i måndags.

"Det Ryssland och dess antidopingverksamhet sysslat med under en längre tid är både skrämmande och helt oacceptabelt! I den meningen är det en svart dag för  världsfriidrotten. Samtidigt är det väldigt positivt att det ”fiffel” som enligt Wada har förekommit nu kommer fram i ljuset! 

Att tävla på samma villkor är en av grunderna i all idrott. Vi ser det här som början till en ny ”tid” för friidrotten där vi har stora förhoppningar på att IAAF och det nya ledarskapet med Sebastian Coe i spetsen tar tag i problemen! Vi följer den fortsatta händelseutvecklingen med stort intresse."

Men vi har också haft idrottsliga framgångar den senaste veckan. Vid helgens terräng-NM vann Sverige ett guld genom Olle Walleräng och två brons genom Sara Holmgren och  Suldan Hassan. Det är riktigt kul att våra svenska terränglöpare visade så fin form, och det bådar gott inför terräng-EM i december.

I helgen samlas också alla distriktsordföranden samt representanter för elitklubbarna i den årliga ordförandekonferensen. Jag hoppas på en bra konferens med många intressanta samtal och givande diskussioner.

I veckans nyhetsbrev kan ni bland annat läsa om vår tränarinventering som vi just nu genomför.

Med vänliga hälsningar,
Stefan  Olsson
Generalsekreterare

Skribent: Monika Wahlström
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun