Hoppa till sidans innehåll

Information från Svenska Friidrottsförbundets Ungdomsråd

19 NOV 2015 17:35
Svensk Friidrotts ungdomsråd vill att fler ungdomar involveras i de arbete som bedrivs i föreningar och distrikt och vill med inspirationsbanken sänka trösklarna för ungdomar att engagera sig.
  • Skapad: 19 NOV 2015 17:35

Svensk Friidrotts ungdomsråd har introducerat en inspirationsbank med dokument som ska hjälpa ungdomar att på ett lätt sätt kunna engagera sig i föreningar och distrikt. Dokumenten ska också inspirera föreningar och distriksförbund att börja engagera ungdomar i sitt arbete.
     – Det är svårt för oss att själva nå ut till alla runt om i friidrotts-Sverige. Därför hoppas vi att vi med hjälp av dessa dokument kan sprida våra kunskaper till fler, berättar ungdomsrådets Alice Andersson som tillsammans med Erica Lignell har varit drivande i framtagandet av de sex dokumenten.
     
     Sex olika dokument
     De fyra första dokumenten riktar sig till unga ledare medan de två sista riktar sig till föreningar och distrikt.
     Det första dokumentet beskriver vad friidrotten mer har att erbjuda en ungdom vid sidan av själva idrotten, till exempel att vara funktionär på en tävling, engagera sig i en styrelse eller som tränare.
     Det andra dokumentet ger förslag på olika projekt som ungdomar kan driva i förening och distrikt. Det kan vara allt från att planera träningsläger till att ha en årsavslutning för träningsgruppen. Hur projekten sedan kan drivas beskrivs i det tredje dokumentet.
     I det fjärde dokumentet får man ta del av hur ett ungdomsråd i förening eller distrikt kan bildas och hur arbetsfördelningen mellan rådets medlemmar kan se ut.
     Föreningar får i det femte dokumentet inspiration om hur de kan integrera ungdomar i verksamheten på ett bra sätt. Liknande information riktas i det sjätte dokumentet till distriktsförbund.
     
     Idéer om fler dokument
     Alice Andersson berättar att hon och de andra i ungdomsrådet har stora förhoppningar om att inspirationsbanken ska få fler unga att engagera sig som ledare och föreningar runt om i landet att vilja involvera sina ungdomar i verksamheten.
     – Vi hoppas så klart att så många som möjligt ska vilja använda materialet, men vi vill också utveckla det och skapa ännu fler dokument. Vi har en del förslag på andra inspirationsdokument som vi har börjat jobba med.
     Hon berättar att dialogen med föreningar, distrikt och unga ledare har varit viktig i processen.
     – Vi har mailat både ungdomar och andra som jobbar i föreningar och distrikt och hört oss för vad de tycker är viktigt när det kommer till ungdomars inflytande. Vi har fått många råd och tips på hur vi kan förbättra materialet.
     /Magnus Fridell

Skribent: Monika Wahlström
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun