Hoppa till sidans innehåll

Carolina blir interjuvad inför JEM i corren

16 JUL 2015 22:01
Johanson siktar på EM-midalj
FRIIDROTT På lördag avgörs Junior-EM i Eskilstuna på 3 000 meter hinder. En av guldfavoriterna är Linköpingsdottern Carolina Johnson som i fjol hade bästa juniortiden i hela Europa. ”Det ska bli häftigt med ett EM på hemm
  • Skapad: 16 JUL 2015 22:01

Supertalangen Carolina Johnson har gjort en kometkarriär sedan hon började med friidrott 2012. Hon är utan tvekan ett av landets största friidrottslöften och fram till maj månad hade året 2015 inletts strålande. Men väl i maj fick hon en inflammation i en sena i foten och hon har därför inte kunnat springa för fullt på åtta veckor.

– Jag har ju hållit uppe flåset genom cykling och crosstrainer. Dock har jag inte sprungit några hinder i år och just hinderlöpningen är lite speciell för det är en annan slags trötthet så det blir såklart en extra utmaning. Sedan någon vecka tillbaka skulle jag säga att jag varit hundra procent återställd så nu är det bara att köra fullt ut igen.

Hon var under förra veckan i Båstad med familjen, en resa som var lika mycket semester som träning. Trots det långa uppehållet från löpningen har hon fortfarande samma målsättning som tidigare.

– Jag siktar på medalj, även om formen är osäker. Startfältet är jättetufft med 25 tjejer från hela Europa, men det ska samtidigt bli sjukt motiverande och jag ska verkligen ge järnet.

Landslagstruppen har sedan i lördags varit i Falun för ett uppladdningsläger och i dag reste hela gänget till Eskilstuna. I morgon väntar försöksrundan in till finalen som är på lördag.

– Det ska bli häftigt med ett hemma-EM. Att familj och vänner är på plats och stöttar betyder massor. Det kommer troligen komma mycket folk så det ska bli jättekul. Även fast vår final är på lördag pågår ju VM en dag till så då stannar vi kvar och kollar från läktarplats. Det vill man ju inte missa.

I april sprang hon 5 000 meter på 16.38, vilket är den bästa tiden någonsin av en kvinna från Östergötland och den sjätte bästa tiden genom tiderna från en svensk junior.

Redan nu har hon tävlat i Finnkampen för juniorer, men hon siktar högre än så.

– Självklart är riktiga Finnkampen ett mål jag har. Förbundskaptenen har ju koll på oss, men det är ju kvaltiderna som visar hur bra man är. Men det är klart att jag vill tävla på seniornivå också!

Fotnot: Ytterligare två svenska tjejer kommer att delta i 3000 meter hinder, Moa Rothman från Västerås och Amélie Svensson från Göteborg.

Skribent: Monika Wahlström
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun