Hoppa till sidans innehåll

Årets Eldsjäl 2016 är här - kom ihåg att nominera din kandidat!

09 MAR 2016 19:11
Nu ska de verkliga hjältarna lyftas fram i ljuset. Nu ska eldsjälarna i det svenska föreningslivet prisas.
Den 30 december 2007 anordnades ”Våra Eldsjälar – Svenska Rikslotteriets galakväll” i Globen. Galan sändes i TV4 och Folkspels Föreningsstipendier delades ut i de fem kategorierna Årets Eldsjäl, Årets Förening, Årets Ledare, Årets Miljöstipendium och Årets Projekt. Bland artisterna denna premiärkväll kan nämnas Carola och Pet Shop Boys.
  • Skapad: 09 MAR 2016 19:11

 

Eldsjälsgalan var född – och var direkt en succé
Sedan har det fortsatt med en Eldsjälsgala i Folkspels regi varje år. Flera gånger från Göteborg och Lisebergshallen, och alltid med fantastiska pristagare/eldsjälar och kända artister.

2013 var första gången då Eldsjälsgalan ägde rum i början av kalenderåret. En tradition som håller i sig då detta års vinnande eldsjälar kommer att prisas i mars 2017.

Nominera, nominera, nominera
Men hur går då tävlingen till? Jo, det är enkelt. Eldsjälar nomineras av hela svenska folket, finalister tas ut, röstning sker under hela året och fantastiska eldsjälar vinner i mars 2017.

Så här ser det ut lite mer strukturerat:
Det finns fem kategorier, närmare bestämt Integration, Hälsa, Kamratskap, Ledare och Öppen.

Det är fritt fram för vem som helst att från och med NU på åretseldsjäl.se nominera sin eldsjäl i vilken kategori som helst. Det enda viktiga är att komma ihåg vilka tider som nomineringarna stängs:
• Integration – 30 april
• Hälsa – 31 juli
• Kamratskap – 30 september
• Ledare – 30 november
• Öppen – 15 januari 2017

Så, in och nominera era eldsjälar. Du får nominera hur många eldsjälar du vill – och tipsa gärna dina vänner att också nominera sina eldsjälar.

Kom ihåg att rösta
Efter att nomineringstiden för en kategori har gått ut tar en jury från Folkspel ut 4 finalister, som presenteras med text och film. Därefter är det fritt fram att rösta på din favoritfinalist – och du får rösta en gång per kategori. Se till att berätta om röstningen för alla dina vänner så att de också kan gå in på åretseldsjäl.se och lägga sin röst.

Röstningen är gratis och pågår ända fram till Eldsjälsgalan i mars 2017 – och detta gäller alla kategorier.

Totalt kommer det alltså under året finnas 20 finalister att rösta på. Den finalist i respektive kategori som får flest röster vinner sitt område – och resultatet presenteras på Eldsjälsgalan. Av de 5 kategorivinnarna utser en jury Årets Eldsjäl, som också presenteras på galan.

Fina priser
I varje kategori kommer det alltså finnas 4 finalister att rösta på och redan att bli utsedd som finalist ger fina priser. Utöver själva äran är varje finalist garanterad ett personligt stipendium på 10 000 kronor samt hela upplevelsen av Eldsjälsgalan 2017, inklusive resa och boende.

De finalister som röstas fram som vinnare i sin kategori får ytterligare 15 000 kronor som ett personligt stipendium och dessutom 50 000 kronor som går till det projekt/förening som den vinnande eldsjälen brinner för.

Slutligen, av de fem kategorivinnarna utses en Årets Eldsjäl – och den vinnaren kan glädja sig åt en helt ny bil från Volkswagen!

Skribent: Monika Wahlström
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun