Hoppa till sidans innehåll

Svensk Friidrotts nyhetsbrev

25 SEP 2015 22:24
Friidrottsvänner,
Vilken helg vi hade! Finnkampen på Stockholms Stadion med en jätteseger för männen, VM-guld på 100 kilometer av Jonas Buud och VM-silver av Kajsa Berg. Det är inte annat än att man är stolt!
  • Skapad: 25 SEP 2015 22:24

Svensk Friidrotts nyhetsbrev v. 38

Friidrottsvänner,
Vilken helg vi hade! Finnkampen på Stockholms Stadion med en jätteseger för männen, VM-guld på 100  kilometer av Jonas Buud och VM-silver av Kajsa Berg. Det är inte annat än att man är stolt!

Finnkampen är en fantastisk upplevelse som skapar mycket glädje, energi, uppmärksamhet, spänning och känslor - precis det som idrott ska stå för! Nästa gång, 2017, ska hela friidrottssverige vara på plats på Stadion!

Nu börjar hösten närma sig med stormsteg och  arenasäsongen är i stort sett avslutad. Nu väntar en terrängsäsong och motionsloppen fortsätter med full fart.

Jag är sedan i går tillförordnad generalsekreterare efter Anders "Abbe" Albertsson som i måndags gjorde sin sista dag på Svensk Friidrott. Jag vill passa på att tacka Abbe för det fina jobb han gjort under sina tre och ett halvt år hos oss och önska honom stort lycka till i sin nya roll som evenemangschef på Got Event i Göteborg.

Arbetet med att rekrytera en ny  generalsekreterare pågår för fullt och jag återkommer så snart vi vet mer i den frågan.

I veckans nyhetsbrev kan ni bland annat läsa om den tredje ansökningsomgången till Idrottslyftet.

Med vänliga hälsningar,
Stefan Olsson
Tf generalsekreterare
Svensk Friidrott


Idrottslyftet ansökningsomgång tre

Nu är idrottOnline öppen för att ta emot nya projektansökningar inom idrottslyftet. Sista dagen som ansökan senast måste vara inne är söndagen den 4 oktober. Notera att under 2015 gäller följande:

1. Under ”prioriterade aktiviteter 15” finns bra förslag till föreningsaktiviteter som kommer att prioriteras under 2015 och som förhoppningsvis är bra och givande aktiviter för våra föreningar.

2. Ett föreningsarbete ska göras innan förbundet handlägger inkomna ansökningar. Under  ”ansökan 15” finns informationen angående detta arbete som ska göras i samband med inskickandet av ansökan. Denna information finns även vid ifyllandet av den digitala ansökan. 

Om föreningen redan gjort detta föreningsarbete under 2015 så ska föreningen göra detta endast om det är helt ”nya” förenings- ledare/tränare som ska driva det aktuella projektet inom föreningen, annars behövs inte detta utan det tidigare inskickade arbetet gäller.

Eventuella frågor eller undringar görs till
Björn Lindén -  This is a mailto link.


Stort tack, friidrottssverige!

Efter mina tre och ett halvt år som generalsekreterare för Svensk Friidrott vill jag framföra mitt stora tack till alla friidrottare, föreningar, distrikt och andra som jag arbetat nära för ett väldigt fint samarbete under de här åren. Stort tack också för uppvaktningen i samband med att jag i går avslutade min tjänst.

Jag är säker på att vi ses igen inom en snar framtid!

Med vänliga hälsningar,
Anders Albertsson


Så kan löpträning och löpargrupper lyfta föreningen - sista anmälningsdag 18 september

Det är stort intresse för vårt seminarium i samband med Lidingöloppet. Sista anmälningsdag är på fredag. Missa inte detta tillfälle att lära dig med om löpträning och löpargrupper.

Anmäl dig genom att skicka ett mail till Hillevi Thor.


Läs Sport & Affärer gratis

Svensk Friidrott har ett samarbete med tidningen och sajten Sport & Affärer. Samarbetet gör att Svensk Friidrotts medlemsföreningar får tillgång till allt innehåll på sportaffarer.se helt utan kostnad.

Logga in
användarnamn: This is a mailto link
Lösenord: Friidrott2015


Folkspel informerar: Extra bingospel och en levande legend på besök

Detta kommer att bli en av årets häftigaste kvällar med BingoLotto! Helt enkelt direktsänd underhållning när den är som bäst. Det är nämligen som så att vi laddat upp med ett extra bingospel. Det vill säga att vi har fyra bingospel istället för tre vilket betyder mer bingo för pengarna för alla som köper en lott. Och, faktiskt, som om det inte vore nog har vi även bjudit in den livs levande legendaren – Leif ”Loket” Olsson. Som alltid kommer han att bjuda på skrattframkallande kvickheter. Helt  garanterat är att detta kommer att bli en TV-kväll värd att minnas. Kvällens husband är Streaplers – i originaluppsättning – så dessutom kommer det att svänga rejält. Själva sjungandet står den begåvade Elisa Lindström för. Vi ses på söndag kl. 18.00 i TV4. Sitt inte lottlös!

Köp en lott av din  förening eller här. 


Svenska Friidrottsförbundet, Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm, 010-476 53 30, This is a mailto link
Skribent: Monika Wahlström
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun