Hoppa till sidans innehåll

Stora satsningar i LGIF

12 AUG 2021 23:17
Friidrotten i Linköping är glödhet!
  • Skapad: 12 AUG 2021 23:17

Nästa vecka avgörs JSM/USM 15 i Linköping, den största tävling vi hittills arrangerat som förening!

Tävlingskommittén har gjort och gör ett jättejobb med förberedelserna till tävlingarna och nu kommer snart alla ni som ställer upp som funktionärer få göra er insats. Stort tack till alla som ställer upp, så att vi kan genomföra dessa tävlingar.

Som om inte det skulle vara nog står vi nu även i startgroparna för den största utvecklingssatsningen klubben någonsin gjort! LGIF har beviljats bidrag från Linköpings kommun, Svenska Friidrottsförbundet och RF SISU på sammanlagt 150 000 kr för olika utvecklingsprojekt i föreningen.

Den största kraftansträngningen som kommer att märkas är ett stort intag av nya barn och ungdomar i träning under hösten. Vi har under pandemin samlat på oss en lång kö till föreningen som nu ska tömmas.

Sammanlagt kommer vi att starta 8-10 nya träningsgrupper och över 200 barn kommer få möjlighet att börja träna friidrott.

Vilken rivstart vi får för LGIF och friidrotten efter pandemin och OS! Hur många nya Mondos/Ståhl/ Pettersson får vi från det? Det kommer definitivt slås många personliga rekord de närmaste åren.

Det kommer också under hösten/vintern drivas ett projekt för att behålla barm och ungdomar i åldern 13-20 år i föreningen; en känslig ålder då många väljer att sluta med friidrott. Vi ska se vad vi kan göra för att minska tappet. 

Normalt är ju allt arbete i föreningen ideellt, men för detta projekt har vi möjlighet att arvodera en grupp ledare för att bedriva arbetet! Satsningen kommer att vända sig till de aktiva, tränare samt föräldrar. Vi återkommer med mer angående detta, och vad det innebär.

Dessutom kommer arbeten med fortsatt satsning på våra tränare och unga ledare bedrivas, ökat samarbete mellan LGIF och andra idrottsföreningar både inom friidrott och andra sporter som handboll och fotboll att genomföras. Och vem vet, kanske står även andra projekt på lur i föreningen.

Ja, och så gör Folkungaspelen comeback. 

En spännande friidrottshöst väntar!

/Fredrik Nordenberg

Ordförande LGIF

Skribent: Petra Olin
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun