Hoppa till sidans innehåll

Landslagschansen lyfter Niklas

04 AUG 2017 23:07
FRIIDROTT Han kom hem från JEM i Italien för ungefär en vecka sedan, och där satte han personligt rekord på 400 meter och tog sig vidare till semifinal. Framtiden ser spännande ut för LGIF:s Niklas Bergman Larsson. Corren 170704
  • Skapad: 04 AUG 2017 23:07

När det var dags för gymnasiet blev det en flytt till Karlstad för Niklas Bergman Larsson där han pluggade den tekniska linjen i kombination med friidrott. Nu är han 19 år och läser ett fjärde år på den tekniska linjen, för att kunna fortsätta få en bra träning.

– Jag har en riktigt bra tränare, Helene Friberg. Hon är strukturerad och bra på att förbereda mig både fysiskt och psykiskt, säger Bergman Larsson.

Från början var det längdhopp och höjdhopp som han utövade. Men efter en skada i baksidan av låret blev det istället löpning.

Min sista chans för att kvala in var i Världsungdomsspelen i Göteborg. Men det gick inte alls bra. Det var tråkiga vindar och jag gjorde inget bra lopp. Jag vann, men tiden blev inte bra. Jag var väldigt besviken efteråt. Men då fick jag ett meddelande från landslagsledaren som sa att jag var antagen, så jag fick chansen ändå.

Det blev alltså en resa till Italien i den svenska landslagsdressen.

 Det är så roligt när man har landslagskläderna på. Man fick en del blickar på flygplatsen och många undrade vart man skulle.

Och det blev också ett bra JEM för honom. Redan på försöket slog han sitt personliga rekord med tiden 47.52 och kom fyra i sitt heat.

Det triggar som bara den att möta bättre löpare. I Sverige har jag inte riktigt mött någon som har gett mig draghjälp. Här var det någon som alltid låg ett steg före vilket gjorde att jag tog i maximalt. Det är nog därför jag slog personligt rekord.

Under semifinalen sprang han på exakt samma tid som i försöket och kom tolva.

Jag var supertaggad inför försöket men till semifinalen kände jag mig ganska nöjd, och lyckades inte ladda upp på samma sätt.

Nu är det JSM som är nästa drabbning där han har guldet i sikte.

– Om man kommer etta eller tvåa på JSM har man en stor chans att få delta i Nordiska mästerskapen. Förra året kom jag tvåa där. Så jag hoppas komma med till Nordiska även i år och placera mig så högt som möjligt.

Skribent: Monika Wahlström
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun