Hoppa till sidans innehåll

SM-brons till Johan!!

24 FEB 2020 13:05
Helgens Inomhus-SM blev en succé för klubbens 400-meterslöpare Johan Claesson. Han krigade sig till heatseger med 0.02s i försöken på 49.42 för att sedan i finalen följa upp det med det personliga 48.37 i finalen vilket alltså gav ett brons!
  • Skapad: 24 FEB 2020 13:05

Det kunde dock ha blivit silver för Johan. I försöken hade han två hundradelar till goda och lika litet var nu avståndet till silvret som han tappade på upploppet mot träningskompisen Hampus Widlund från Växjö. Men Johan laddar nu för 400m på JSM nästa helg där han får en ny chans att besegra den  nyblivna svenska mästaren Emil Johansson som i finalen segrade på 47.76.

Stina Gustafson slutade på en 7e plats i sitt tuffa försöksheat på 60m med sin nästa bästa tid någonsin i form av 7.95. För Stina blev det dock ingen start på 200m men som trots allt kan se tillbaka på en fin säsong med flera bra lopp.

Sofia Johansson slutade även hon 7a på 1500m där sviterna av en förkylning satte stopp för hennes bästa löpnning. Sofia spran på 4:43.99 och med en tid i klass med hennes nysatta årsbästa hade medaljerna inte varit långt bort. Men Sofia tävlar även hon på JSM i en klass där hon för närvarande är rankad som 1a i Sverige i vad som dock är en väldigt öppen gren.

Även tidigare LGIF:are har tävlat och där gick det också väldigt bra. Amanda Malmhed stötte 14.49m i kulan och slutade 7a i en av de bästa finalerna på länge. Nyblivna göteborgaren Jenny Lestander slog sitt gamla personbästa och blev 4a i den kvinnliga längdfinalen med ett hopp på 6.17m. Men bäst av alla var som väntat MAI:s Max Hrelja som på 60m häck sprang hem SM-guldet på tiden 7.75. Tiden var ett nytt personligt rekord och placerar honom som 6a genom tiderna i Sverige över distansen!

Skribent: Anton Östebo
E-post: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun