Hoppa till sidans innehåll

Max Hrelja klar för UVM

03 JUN 2015 16:28
Jonas Anshelms har lämnat sina första sex klartecken för UVM Där Max Hrelja Linköping på 110m häck är med
Grattis säger vi bara och lycka till
  • Skapad: 03 JUN 2015 16:28

Sommaren är späckad med internationella mästerskap för olika åldrar från 16 år till seniorer, vilket gör att förbundskapten och ansvariga landslagsledare kommer att ha bråda uttagningstider de närmaste veckorna.
     I går presenterade juniorernas Helene Friberg sina första fjorton namn till Eskilstuna 16-19 juli och idag var det ungdomarnas Jonas Anshelms tur att lämna sina första sex klartecken för UVM som går samtidigt i Cali:
     Max Hrelja (Linköping, 110m häck), Armand Duplantis (Stål, stav), Wictor Petersson (MAI, kula/diskus), Elienor Werner (Hässelby, stav), Grete Ahlberg (Hammarby, slägga) och Bianca Salming (Täby, sjukamp).
     Jonas kommenterar sina uttagningar så här:
     – Vädret i Sverige har ju inte varit det bästa den här försommaren så att de fem som varit härhemma klarat de tuffa kvalgränserna så här tidigt är väldigt bra.
     - Armand som bor i Louisiana i USA har haft bättre vårväder och hans 5.28 är verkligen imponerande! Enligt pappa Greg ligger han stabilt över 5.20 på träning. 
     – Armand, som har dubbla medborgarskap, hade först tänkt tävla för USA, men valde - precis som storebror Andreas för några år sedan - till slut Sverige vilket så klart är väldigt roligt.
     – Jag räknar med att ta ut totalt 15 aktiva till årets UVM. Det är ju några fler som redan klarat våra kvalgränser och det är ytterligare några som är nära.
(Anm: Sista kvaldag är den 5 juli.)
     Allt om UVM-uttagningarna
     Idag kom också det formella klartecknet för VM i Beijing från förbundskapten Karin Torneklint till regerande mästarinnan Abeba Aregawi, som ju klarade den internationella kvalgränsen på 1500m direkt i sin första tävlingsstart för året.
     Allt om VM-uttagningarna

Skribent: Monika Wahlström
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun