Hoppa till sidans innehåll

Heja på LGIF under JSM i Göteborg i helgen

27 FEB 2020 21:56
Ett stort gäng kommer att representera LGIF På JSM i Göteborg under helgen.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2020 21:56

Då är det dags för nästa SM-tävling. Denna helg har vi ett lite större gäng som ska tampas om medaljer och sträva mot personliga rekord på JSM i Göteborg. 

I den yngsta killklassen (P17) tävlar William Nestor, Oliver Nilsson och Anton Rönnquist. Anton har börjat tävla "på riktigt" under vintern och ska springa 60m. Han har tävlat sparsamt och SM blir hans första stora tävling. I år har han gjort 7.80 på 60m men går framåt för varje träning så ett pers är nog inte långt borta!

William Nestor skrällde till sig ett guld förra året i stavhoppet. Då hoppade han 4.25m men på grund av skador blev det inte mycket hoppande på utomhussäsongen. När inomhussäsongen nu börjat har William ännu inte tävlar. Han får dock tufft motstånd i den superjämna P17-klassen med 3 killar som hoppat 4.53m. William ska förutom stavhoppet hoppa höjd där han jagar sitt fjolårspers på 1.82m.

Oliver Nilsson ska efter bronset i Mångkamps-SM ta sig an tre grenar. Han ska köra 60m häck, höjd och stav. I häcken har han sin högsta ranking då han inför helgen ligger 7a med 8.39 endast 13 hundradelar från tredjeplatsen. I höjd har hon hoppat 1.82m i år och är nog ute efter revansch från Mångkamps-SM då det bara blev 1.69m. I längden har hoppat 6.24m och något liknande på JSM bör ta honom vidare till en final.

I P19 har vi bara en deltagare men det är inte vem som helst. Johan Claesson ska efter förra helgens sensationella SM-brons för seniorer nu springa 400m igen. Man kan tro att han med sina 48.39 ska vara i en klass för sig på ett JSM men så är inte fallet. Faktum är att förra helgens guldmedaljör Emil Johansson är född 2002 och tävlar därmed mot Johan även nu i helgen. Mellan deras personbästa skiljer det en dryg halvsekund så en jämn kamp är att förvänta sig.

Emilia Malmehed ska stöta kula i F19-klassen där hon går in som Sverigeetta. Hon inledde säsongen lite trevande med 12.89m i Motala för 3 veckor sedan men en vecka senare stötte hon i Stockholm hela 13.81m vilket var distriktsrekord inomhus för seniorer och F19. Ned till närmaste konkurrent är det en knapp halvmeter så favoritskapet till trots så kommer det krävas en bra tävling för att ta hem guldet.

Förra helgen fick Sofia Johansson SM förstört av sviterna från en förkylning men nu har hon haft en extra vecka att vila upp sig på och förhoppningsvis går det bättre den här gången över 1500m. Startfältet i K22  är tunt över sträckan men nivån är för den skullen inte låg. Tvärtom kommer det förmodligen bli en jämn kamp om medaljerna och Sofia får med sitt årsbästa gälla som favorit.

Sara Grahn tävlar också i K22 och hennes sikte är inställt på att hoppa tresteg. Skador har hindrat henne från att prestera på högsta nivå under vintern men träningen har verkligen sett bra ut så om kroppen håller kommer hon kunna göra bra resultat. 

Dessutom har vi stora medalj- och guldchanser för tidigare LGIF:are i form av Amanda Malmehed (Göta Karlstad), Jenny Lestander (Örgryte) och Max Hrelja (Malmö AI)

Vi önskar alla lycka till i helgen och tävlingarna samt resultaten därifrån kommer ni kunna följa live på Friidrottsförbundets hemsida!

Skribent: Åsa Hallkvist Lestander
E-post: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Logga Linköpings kommun