Hoppa till sidans innehåll

Grupp04

Välkommen till LGIF Grupp 04

Vi ägnar oss åt friidrottsträning för pojkar och flickor födda 2004. Under vinterhalvåret kör vi i Campushallen på Campus Valla, Linköpings universitet, och på sommarhalvåret är vi på Nya Friidrottsarenan (Campusarenan), som ligger granne med Campushallen.

I Campushallen samlas vi vid höjdmattan nära ingången inför varje träningspass för upprop. Vid Nya Friidrottsarenan samlas vi nedanför läktaren vid träningspassets start.

Vi börjar varje träningspass med uppvärmning och delar vanligtvis sedan upp oss i två grupper för att köra två olika friidrottsgrenar varje träningspass. Vi avslutar passen med styrketräning och någon lekfull stafett eller annan övning. Vi låter barnen prova på alla friidrottsgrenar (allt från sprint till stavhopp och slägga), men fokuserar lite mer på tävlingsgrenarna för ålderklassen (bl.a. sprint, uthållighet, häck, längd, höjd, kula, spjut och diskus).

  

För gruppens träningar gäller följande:

  • Lördagar kör vi träning mellan 09:00-11:00.
  • På måndagar tränar vi mellan kl 17:30-19:15.
  • Vid några tillfällen kommer vi också att köra träningar på torsdagar och/eller söndagar. Dessa pass är mest tänkta för de som redan tränar övriga pass, men vill träna mer friidrott. Separata kallelser kommer att skickas ut vid de tillfällen då det blir extraträningstillfällen.
  • Inomhusträning i Campushallen från början av oktober till slutet av april. Uteträning vid Friidrottsarenan mellan maj och september (med uppehåll i juli).
  • Mer information om tävlingar och eventuellt inställda träningar skickas ut via mail och anslås bland våra nyheter. 

Det är många barn som är intresserade av friidrott och vi har i princip alltid full grupp. Är ditt barn intresserad av att börja friidrotta så finns det en kölista som man kan anmäla sig till (se LGIFs huvudsida). Vi försöker ta in nya barn fyra gånger per år (januari, maj, augusti, oktober).

Grupp04

Nyheter

2017-10-19
Lördagen den 18/11 är det Folkungaspelen i Campushallen. Då är ordinarie träning inställd och barnen uppmanas istället att vara med och tävla. Information om tävlingen finns ...
 
2017-10-19
Under vecka 44 är träningen inställd. Måndagen den 30/10 är hallen tillgänglig om någon vill träna på egen hand (på vår ordinarie tid), men inga tränare finns på plats. Lördag...
 
2017-10-06
Lördag den 7/10 drar vi igång inneträningen. Vi kör som vanligt lördagar (09-11) och måndagar (17:30-19:15). Under oktober och november kommer vi att köra en period på 8 vecko...
 
2017-09-13
Torsdagen den 28/9 kör vi en resultattävling i diskus. Detta blir som en riktigt tävling och resultaten blir "officiella". Läs mer på: http://www.lgif.se/Nyheter/foreningsnyhe...
 
2017-09-13
Lördagen den 30/9 avslutar vi utesäsongen genom att köra en Castorama (kula, spjut, diskus och slägga). Mer information om tider, mm, kommer framöver.

 

 

 

 

Folkungaspelen

Postadress:
Linköpings GIF - Friidrott
Campushallen, Johannes Magnus Väg
58183 Linköping

Kontakt:
Tel: +46739210350
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 idrottensbingo